13 Februari, 2016

INILAH SEBAB PENJUAL ONLINE TIDAK LETAK HARGA, PEMBELI PERLU FAHAM STRATEGI MARKETING


Tolong viralkan moga buyer faham kenapa dan sedikit ilmu dari saya untuk dikongsikan pada semua seller...

Salah satu sebab peniaga online tak letak harga pada post dieorang ialah marketing strategi...

Bila tak letak hrga at least ada yang like or komen "PM" post kita tadi akan kluar dekat wall...new feed

Banyak "PM",banyak lah rating like dan moment kita sentiasa kluar dari wall penguna facebook lain...

Bila kita letak harga xda org nk komen or like pun..
Try kalau x caya,pengkongsian ilmu...

Online bisnes dan offline bisnes tidak boleh disamakan sekali...dimana offline harga nyata...online bisnes plk perlukan marketing plan meluas,sbb penguna facebook ramai dan pesaing pun ramai.Pendek kata pesaing ramai yg cantas perniagaan lain...just y harga perlu sorok dan respek perniaga lain yg cari makan dalam online bisnes...

Sebagai custemer tak suka bila org post "berminat pm"
Bila jadi seller barulah faham sebab apa perlu "PM" seller.. Itu adalah salah satu marketing plan strategi... tak rugi pape pun bila kita sendiri sebagai custemer yang "PM" seller... kalau berminat terus "PM".. andaikata hrga yg ditawarkan mahal reply je "ok, tq sis/bro ke" seller x kan paksa beli.. kalau ada diskaun ke apa...seller yg akn "PM" kita balik...

Kadang2 detail semua dh lengkap pun masih komen "PM"... dah di "PM" tanye lagi detail.. sebab nak jaga hati custemer, terangkan balik jer detail2 walau lepas tue custemer hilang dari radar macam MH370...sebagai penjual online,kita kena sabar dengan karenah custemer...inshaAllah ada rezeki lain...

Ada yg jadi agent dropship.. harga yang dibagi pun lain2... tak nak perang harga dgn seller lain.. sebab itu kita sebagai penjual online tak letak harga bagi menghormati seller2 lain.. kita kena percaya dgn rezeki yg Allah bagi...

Pada buyer yg bdo dungu tahap gaban.jangan terus condem perniaga online tak letak harga terang terangan...online dan offline bezanya lain...agak2 lah kedai makan nk sroh pm harga...Berlajar marketing plan dlu...bru tau...Ade ngak seller yg letak harga,sbb dieorg x blajar marketing plan...cukup niaga die kat situ jer...x kan berkembang mne2...pengalaman mengajar aku jatoh bangun bisnes online...harap terasa ok

Lepas nie jangan salahkan penjual bila tak letak harga... masing2 ada marketing strategi.. just nk share,bkn sekadar iklan gitu2 jer tangkap muat...iklan kena bikin gempak...bila custemer baca pun tertarik untuk scroll moment wall kita...laman sosial penjual online,bukan sekadar post barang sahaja dekat wall...selitkan video atau benda2 berfaedah untuk pengkongsian semua...tip nk maju dalam bisnes online,kena rajin promote tampa rasa jemu dan putus asa...hari2 add rakan2 lain dalam facebook,jadikan custemer anda sebagai rakan dan respon setiap wall dieorg...insyaallah,tak promote pun...regular custemer akan "PM" kita...x percaya blh try ape yg mentor bagitau...selamat mencuba...
"copy paste from fb kwn"