SUAMI TUA, ISTERI PELAJAR TAPI NAFKAH BATIN LAJU, NAFKAH ZAHIR TIDAK BAGI

Tags

salam admin,terima kasih sudi pos cerita sy..mohon hide fb profile sy..tq..salam warga krt,sy nk mintak pendapat..harap sudi bg pendapat yg baik2,klau ade yg nk memaki mecaci,harap abaikan je msg ni..

usia perkahwinan baru 7bulan..sy masih belajar(umur25) ditahun akhir,,dsebabkan suami bersungguh nk kahwin dan tamatkn zaman bujang dia(suami umur 32),,dan tunjukkn yg dia mampu (suami gaji 7k+) kahwin dengan student yg xda pendapatan lg ni..jd parents sy setuju..lgpun usia perkenalan kami pun dh 2tahun..dia pun mmg dh ada aset(rumah kereta sendiri) sblm kahwin..xdpt dinafikan mmg perbelanjaan keperluan rumah,,brg dapur,,bil2,,100% guna duit dia..setiap kali hujung minggu sy akn balik rumah dia (mngu yg sy xbusy dngn asmnt,,klau bnyak asgmnt sy stay dekat asrama ja)

mslh skrng,,suami sy xbg nafkah zahir dkt sy (batin ja bg).. yuran pengajian,,yuran asrama,,buku2,,brg keperluan sy(baju,mandian),,duit belanja makan,,smua dia xbg..7bulan kami kahwin,,start semeter baru,mmg biaya suma tu pkai duit sy+duit sy terpaksa mintak parents sy😭😭 mmg dia yg beli brg dapur smua,tp bukan sy ada pun dkt rumah,dia beli,dia yg habiskn..serupa tuk diri dia sndri jela..sy bgtahu dia dah,start sem kena bayaq duit pngajian,asrama,tp dia buat xtahu ja..sy ckp sy xda duit makan,pun dia buat xtahu..dia seorng yg suke berbelanja untk bnda2 yg xdtg faedah..dngn fmly dia,bukan main suruh mintak apa ja,dia blh bayarkn..7bulan kami kahwin dia xpernh pun xbg mak dia duit blanja bulanan..tp sy satu sen pun dia xbg😭😭..bukan marah dia bg duit kt mak dia,atau belanja keluarga dia..tp sy???

final exam sy dh makin hampir..sy xblh fokus(sy solat bukan xsolat xberdoa)..fikir msalah ni,dngn xda duit..malu nak cita kt fmly msalah ni..malu sngt..klau sy dh habis blaja,sy xkisah pun duit dia..sy blh kerja cari duit sndri..sbbkn blja lg,sy duduk asrama(ada waktu tetapan untuk kluar masuk),transport xda nk buat kerja part tima..xblh cari duit..rasa menyesal sngat kahwin awal😭😭rasa nak bercerai pun ada..

ape patut sy buat,,terus terang dngn dia,sy dh terus terang ckp sy student,xda duit blanja..sblm ni parent bg,xkn lpas kahwin nk minta parent lg..dia diam ja..xda apa2 perubhan pn..7bulan dh bertahan..letih sngat..bukan dia xmampu,tp mmg mampu sngt..xtahu lh knpe dngn dia..rasa mcm diri ni dipergunakan..tlg saya😔😔
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...