TONTON TV MEDIA PRIMA DAN MOVIE SECARA PERCUMA DI SMARTPHONE ANDROID ANDA

Tags


1. Di sini ada tutorial utk akses internet PERCUMA utk menonton apa saja yg ada dlm TONTON tu..bukan saja Live TV, Movie2 dan Tv show jugak boleh...
2. Pastikan sudah daftar akaun di TONTON

3. Pastikan anda pangguna Digi Best Prepaid dan Digi Smart Prepaid ...utk Digi Easy Prepaid (mcm tak boleh jer) boleh try lg sndiri...

4. Langgan IDD di *138# (PERHATIAN !!! sebelom anda nak langgan IDD tu...pastikan tiada langgann brbayar lain...klu ada dan ingin teruskan juga langganan tu akan terbatal)

5. Langgan Music Freedom di *200*2*1*9#ATAU *200*2*1# pastu cari Music Freedom

6. Siap...Buka apps TONTON dr telefon anda...boleh donlot kat google play --( fail kecik jer..tak sampai 1MB pon ) IDD pon lepas..

7. Buka TONTON dengan kelajuan IDD (64kbps) agak slow la kan..xper!..byk kan bersabar..kiki.. jika anda ada langganan brbayar lain lg bagus ATAU leh pinjam wifi kawan sekejap utk membantu kelajuan memilih tv channel dan movie di TONTON

8. Login dengan ID dan PASSWOD anda yg telah daftar di TONTON td

9. Kemudian pergi la cari tv canel atau movie atau apa saja yang anda ingin tonton...

10. TEKAN play dan anda akan dihidangkan dengan Ads dahulu....kiki..jika Ads Video, lama la skit anda menunggu sb anda hanya guna IDD jer....selepas abis Ads tu baru lah Mantap....

Setiap canel atau movie pasti ada Ads....jika Ads yg sama berulang di canel2 tv lain maka ia akan trus play saja...dh xyah menunggu lama....

11. OK...SELAMAT MENONTON....

p/s: jgn bimbang jika anda ada langganan brbayar lain krn ia akan guna kouta Music Freedom sahaja utk buka TONTON (sila cek sndiri utk kepastian, mana tahu kan abis kouta anda disedutnya..hihi..)

p/s: boleh hotspot ke PC,android box atau apa jer...mudian buka TONTON kat sana...
- JIKA anda pkai VPN atau TRIK, Canel2 tv tidak boleh di TONTON, Juga jika anda di luar negara pon tak boleh juga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...