Tutorial Http Injector For Unlimited Free Internet

Tags
Tutorial menggunakan HTTP Injector Apps

Resepi Masakan Sotong Malaysia Stail

Tags
Resepi masakan sotong malaysian Stlye

Resepi Murtabak Mini Mudah

Tags

murtabak mini ringkas

bhn2:
sebiji bwg putih (racik/dadukan)
1/2 biji bwg besar (potong dadu)
2 biji kentang (potong dadu)
1 senduk mix vegetable
isi ayam(ptg kecik2) - blh ganti daging kalau suka
1 1/2 sudu rempah kari (xkesah apa2 brand)
2 biji telor ayam
garam secukupnya
kulit popia
minyak utk menumis dan goreng

cara2:
-tumis bwg putih,
-masuk serbuk rempah kari daging yg dibancuh dgn sdkt air
-tggu pecah myk, masuk isi ayam dan air
-agak mendidih/hampir msk, msuk kentang,msk garam
-bila kentang dah empuk,msk bwg & mix vegetable,
-gaul rata & biarkan seketika sblum ttp api
-pecahkan telur dlm inti tadi
-letkkan 2-3 sudu int dan balut inti tu atas kulit popia
-ms nak goreng, letak myk 1 sudu ja dalam pan
-goreng sampai garing...then balikkan..
-biar garing lg sebelah...siap hidang

Sumber: Singaporean Pakimix/BukuResepi

KADAR BARU BAYARAN PERBAHARUI LESEN MEMBEBANKAN RAKYAT

Tags
 
Pembaharuan lesen memandu kompeten boleh dilakukan di JPJ Negeri/Cawangan, UTC, Kaunter 1JPJ, kiosk eKhidmat dan rangkaian Pejabat Pos Malaysia Berhad (PMB)  

 Syarat- syarat pembaharuan:
  • Tempoh pembaharuan dibenarkan adalah 1, 2, 3, 4 dan 5 tahun sahaja
  • Tidak disenaraihitamkan
Dokumen yang diperlukan:
  • MyKad/Pasport asal atau salinan MyKad/Pasport pemohon sekiranya urusniaga dilakukan oleh wakil.
  • Lesen memandu asal/salinan
  • Dokumen pengenalan diri wakil yang asal
  • 1 gambar warna (berlatar putih) berukuran 25mm x 32mm
  • Visa masih berkuatkuasa (warga asing)
  • Bayaran RM20.00/tahun bagi kelas B2 B & C (Kelas A/A1 RM2.00). Bayaran RM30.00/tahun bagi kelas D & ke atas.

LESEN MEMANDU KOMPETEN (CDL)
Kelas A/A1
2.00
1 Tahun
Kelas B2 (tunggal)/B/C
20.00
1 tahun
Kelas D /E/F/G/H/I
30.00
1 tahun

*gambar sekadar hiasan

Resepi Masakan Ketam Black Papper.

Tags
Resepi Masakan Ketam Black Papper.






KETAM BLACK PAPPER SEDAP

INGREDIENT:
Ketam sekilo – cuci dan salut dengan tepung jagung
1 genggam biji lada hitam -tumbuk
1 biji bawang besar – potong dadu
2 biji bawang putih – potong halus
halia sebesar ibu jari – mayang halus
2 sudu kicap pekat
2 sudu sos tiram
sedikit minyak untuk menggoreng
1 pokok daun bawang
1 pokok daun ketumbar
sedikit air
garam dan gula secukup rasa

METHOD:
Goreng ketam sampai masak – jangan overcook nanti isi dia keras dan kering
Dah siap goreng ketam, tumis bawang putih , bawang besar dan halia hingga layu

Bila dah layu, masukkan lada hitam yang telah ditumbuk kacau sebati
Dah sebati masukkan kan kicap dan sos tiram

Kacau dan masukkan sedikit air
rasakan garam dan gula
bila mendidih, masukkan ketam, kacau rata selam 5 minit dan masukkan daun bawang.

Kuah akan pekat sendiri sebab ketam dah digoreng dengan tepung jagung
Bila dah masak, tutup api . Taburkan daun ketumbar.

Sedia dihidangkan

Anak Dara Umur 35tahun Mencari Cinta Berapi

Tags

Luahan,
*gambar sekadar hiasan

sy, perempuan umur dh 35.
masih belum berkahwin.
sy bukan jenis yg cerewet. X kisah pki branded ke tak. X memilih pun.
kalau keluar dgn xbf dulu pun slalu gv n take dan sy jenis yg bukan meminta itu dan ini.
perempuan sesimple mcm sy ni susah betul nk dpt berkawan dgn lelaki..sy agak payah nk berkawan dgn lelaki...walhal sy biasa2 jer.

yang pelik tu, kawan sy yg lgi biasa2 ni "in term of x bape nk lawa mana pun"..jenis mesti nk ada kawan lelaki..jenis yg minta itu ini dgn lelaki...maroh kalau x dpt brg yg dia nak...apa yg sy perhati, kalau putus..sesenang je dpt lelaki lain.. Senang je bole dpt itu ini.

sy ni dh le jenis setia. Sy jenis yg bukan nk gayut kt hp hari2..sy bukan jenis yg demand2. Xde pun masa kapel dulu minta itu ini. Tak pernh nk minta makan kt restoran mewah..
punyalah payah nk berkawan atau kenal dgn lelaki? Kalau dpt kenal dan berkawan dgn lelaki pun..
hurm..mesti sekejap..
sebab apa? Sebab mostly sy jumpa lelaki yg "sanggap". Yg jenis nk ringan2 n nk sex...(muke x ensem.pecah rumoh. Keje pun suam2 kuku..tp prangai..perghh sanggap.jenis tgan merayap)..

lahai..beruntunglah memana perempuan yg senang je dpt kawan lelaki..boleh plak minta beli itu ini..

#yg simple yg x demand lelaki x nk.
tp yg pelik2 yg minta itu ini..laki layan plak..

lelaki ni nk perempuan mcm mana?

ikhlas dari,
sisarungtanganpolkadot.

CARA MENGINTIP WHATSAPP SUAMI/ISTERI/PASANGAN ANDA

Tags

Step 1
akk buka website whatsapp web dlm komputer atau laptop, click yg ada kuar atas skli,,nnti dia akn kuar satu bar code (tapi cuma boleh guna komputer atau laptop saja ya) Klik disini utk membuka whatsapp web.

Step 2
Ambik fone suami akk, buka whatsapp dia dan click yg ada 3titik belah kanan atas skli..pilih whatsapp web dan dia akan da keluar tempat scan bar code..scan bar code yg ada kat komputer tu, nnti automatik semua chat, kol, atau apa2 azanah dlm whatsapp dia kluar kat komputer atau laptop tu..so selamat mncuba..

Pesanan
Tolong berhati2 tindakkan anda untuk menceroboh ni mungkin akan mnyakitkan hati anda sndri dan boleh mnyebabkan penceraian sbb sudah tiada saling kepercyaan antra satu sama lain dlm rumahtangga..sekian

SUAMI POLIGAMI KERANA KECEWA DENGAN ISTERI

Tags

Assalamualaikum... Saya kadang2 tak paham dengan perangai orang perempuan ni.. Malam tadi saya nak beli burger saya tanya isteri saya nak makan burger x.. Then dia jawab tak nak..

So saya beli la berger sambil layan bola.. Dah habis bola.. Saya pun nak tidur.. Baru je nak lelap.. Bini kejut cakap lapar nak makan mee goreng mamak... Saya apa lagi bengang la..

Tadi orang tanya lapar ke x.. Cakap tak lapar.. Lempang baru tahu.. Tapi saya cakap dalam hati je la.. Tak berani cakap depan2..saya pun keluar la pergi kedai mamak.. Mee goreng punya pasal..

Sampai kat kedai saya ternampak xgf saya.. Saya pun tegur la... Dia sorang2.. Kami pun borak2.. Sambil flash back masa bercinta dulu... Dia beritahu yang sekarang ni dia single.. Family Dia risau sebab umur 30an tak kawin lagi.. So saya saja usik2 manja..

Tanya nak tak kawin dengan saya... Pastu dia jawab boleh je.. Saya tanya lagi.. Series ke.. Dia kata yup.. Jadi no 2 pun xpe... Ermmm bergetar iman saya.. Nak ke x.. So saya nak tanya Abang2 yang dah berpoligami.. Borang untuk poligami kena ambil kat pejabat kadi or daftar online je... ?? Tq

Download Facebook Video Easy Way

Tags
Selamat menonton

CARA DAPATKAN TOPUP DAN VOUCER PERCUMA MELALUI SMATPHONE

Tags

CITRO - DAPATKAN MOL POINT, TOPUP ATAU CASH VOUCHER SECARA PERCUMA

1. BUKA LINK INI » http://lynk.my/JNq9

2. KLIK "GET THE APP"

3. MUAT TURUN APLIKASI CITRO DAN OPEN (BUKA)

4. KLIK "CONNECT WITH FACEBOOK” (Pastikn FB anda sudah login)

5. KLIK "OK"

6. TAHNIAH, ANDA TELAH BERJAYA LOGIN .. JOM KUMPULKAN POINT

7. POINT BOLEH DITUKARKAN KEPADA MOL POINT, MOBILE RECHARGE (TOPUP) ATAU CASH VOUCHER (LAZADA, ZALORA, FOODPANDA, etc)

Lepas tu anda pula bg link invite kpd rakan anda....dpt 250 point 1 orang….
Jika xnak invite pon boleh, Setiap hari anda diberi 100 point cukup 25 hari dah dpt 2500 point = Topup RM10
Itu kiraan dlm 1 akaun saja…byg kan jika anda ada lebih dr 1 akaun FB….hehe
1 sen pon anda tak rugi…yg mana lom install lg tu…sila la bertindak skang..25 ari lg anda dpt Topup RM10
“INI BUKAN CUBAAN, INI BETUL2” bleh PM klu tak percaya….
Sharing is caring...

Cara Memasukkan Subtitle Movie Untuk Android

Tags

1. Download movie ke dalam smartphone anda. Movie boleh di download disini.

2. Play movie anda dengan player mx. Apps player mx boleh download disini.

Tonton tutorial di video disini

3. Click button di penjuru kanan mx player anda seperti gambar di bawah.

4. Buka file folder subtitle movie yg anda simpan sebelum ini. Subtitle movie boleh di download disini.

5. Click subtitle movie anda dan siap. Selamat menonton movie dengan subtitle. :)

How To Watch Movie With Subtitle on Smartphone

Tags
Second Test

Kurus Dalam Tempoh 14hari - 60% Wanita Gagal

Tags

No carbo. No sugar. No fruit.

Tempoh pembasmian lemak asal dalam badan selama 14 hari.

Tanpa carbo.. Tanpa sugar. Tanpa buah..

Tenga dari lemak asal dalam badan akan digunakan. Untuk memproses protein yg kita makan 14 hari pertama.

14 hari saya makan

Sarapan Pagi telur
3 biji setiap pagi

Makan tg hari
Ayam goreng, grill, bakar 1/4 ( beli je)

Makan malam sblm jam 7 ptg
Sup sayur hijau. Ayam. Atau daging.

* makan la berkilo kilo protein setiap hari. Lagi byk kilo turun. Sbb lemak lemak asal dalam badan bekerja sekuatnya untuk membakar ptotein yg kita makan.

Ingat disiplin mst kuat

Seriously sy lgsg x ambil karbo, gula dan buah 14 hari. Sayur yg dalam katogeti buah pun sy elakkan. X tipu

No seafood.

Air kosong shj. 3 liter sehari.

Slps 14 hari pembasmian lemak dalam badan.. Hari ke 15 boleh la makan karbo. Tapi makan karbo 1/4 dari kebiasaan je. Lau selalunya 4 senduk nasi... Jadikan la 1 senduk je. Lebihkan lauk

Yg penting jgn skip makan. Selamat maju jaya.

Semangat nak kahwin. Nk bg nampak gambar kahwin lawa sbb tu boleh kurus.

Saja bg gambar nk suruh semua semangat utuk kurus. Hehhe

Ramai anggap/tahu saya kurus sbb sakit. Sbnrnya sy buat atkins. dulu sy kena marah sbb diet. Kurus sngat. Semua keluarga. Rakan sekerja x suka sy kurus. Nenek plg marah. So sy bg alasan kurus kerana sakit jadi orang x marah. Kasihan ada la. Kebetulan time tu sy sakit kaki. Masuk wad. Semua percaya itu faktor kurus. Sori kawan2. Sy mmg sakit tapi sy kurus sbb semangat diet nak kahwin.

Pelamin Murah Bagi Pasangan Yang Ingin Berjimat

Tags

Pelamin DIY kos tak sampai RM250 pun!

1.Kain pelamin semeter RM2.80,kerusi mak punya cat bagi putih.
2.Pallet ni RM10 dapat 4.
3.Guna crepe paper untuk buat bunga yang kembang-kembang tu. Sebungkus RM6 dpt 15 jambak bunga,jimatkan.
4.Itu rak tempat letak buku.Cat sikit-sikit je.
5.Kain lapik tu dengan sarung semeter je dah ckup RM7. Tali manik-manik tu semeter RM2.80.
6.Kain putih 3 meter dah cukup. Tempat sangkut baju untuk letak bunga kat belakang kerusi tu, balut-balut sikit dengan lebihan kain pelamin tu bagi cantik. Selamat mencuba...
Sumber : Sue Abdullah Js




Cinta Ditolak Kerana Hanya Ada Kereta Kancil

Tags

Kisah perempuan gila besi bukanlah kisah dongeng. Memang kebanyakan perempuan pentingkan kesenangan mudah padahal lelaki kaya jarang yang setia. Mungkin jugak kaki perempuan. Pilih lah lelaki yang baik walaupun serba kekurangan.

Ciri-Ciri Lelaki Baik ade seperti gambar di bawah.
1. Tidak cepat melatah
2. Tidak panas baran
3. Penyabar dengan karenah kekasih
4. Pandai simpan duit (mampu beli kereta cash).




*lelaki penyabar memang ditakdirkan dengan perempuan ego.

Pilihanraya Terengganu - Peluang Pakatan Harapan Menguasai Terengganu

Tags

Minggu Depan Dun Terengganu Dibubar ?

Minggu hadapan ADUN Kijal, Ahmad Said akan membuat sidang akhbar untuk menjawab isu peruntukan ADUN Kijal dipindahkan ke pejabat MB. Tiga hari lepas, NST melaporkan peruntukan ADUN Kijal ditarikbalik.

Ahmad Said
Oleh Zabidi Hj Saidi
Sebenarnya ia bukan ditarikbalik tetapi dipindahkan ke pejabat MB kerana tindak tanduk ADUN Kijal tidak mencerminkan tindak tanduk ADUN BN lagi. Oleh itu ia bukan tidak wujud lagi bajet DUN Kijal sebaliknya pejabat MB akan mengagihkan terus peruntukan itu kepada kumpulan sasar.

Keadaan yang tidak menentu ini menyebabkan politik Terengganu tidak stabil. Oleh itu sidang akhbar bekas MB Terengganu itu minggu hadapan ditunggu-tunggu oleh rakyat Terengganu. Adakah Ahmad Said akan buat kejutan lagi? Menurut sumber, MB tidak ada pilihan lain terpaksa membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN) minggu hadapan.

Jika Ahmad Said mengumumkan keluar dari Umno pada minggu hadapan, maka kedudukan 16-16 DUN Terengganu akan tergantung. Maka Ahmad Razif memerlukan mandat baharu daripada rakyat untuk memilih sama ada rakyat mahu mengekalkan BN atau memilih kerajaan baharu.

Jika PRN diadakan, maka ia peluang terbaik bagi Ahmad Razif memilih 32 calon yang pro beliau. Sudah tentu calon-calon yang pro Ahmad Said akan digugurkan.

Dapatkah BN mengekalkan kerusi jika wakil rakyat yang pro Ahmad Said digugurkan? Jika ahli ahli Umno berpegang teguh setia kepada Umno, maka menanglah BN. Jika mereka sabotaj calon BN, tidak mustahil PAS akan membentuk kerajaan baharu.
c/p only

Homestay Murah Di Terengganu - Bayar Seikhlas Hati

Tags

Untuk yang berminat boleh booking Homestay ni😤,

Atau sape nak booking tarikh lain, wassup 0145367123..

Homestay kat kg tok dir, area bukit payung... 25 minit ke bandar terengganu..

- Dapur lengkap
- 3 bilik b'econ
- 2 bilik air

Harga bayar seikhlas hati...



Bila Lelaki Kemaruk Isteri Orang Lain

Tags

Inilah yang berlaku bila lelaki cuba mengorat isteri orang lain. Rayuan adalah teknik yang biasa diguna pakai oleh golongan lelaki. Sekali wanita melayan, selagi tu lelaki tidak akan mengalah.
Hanya dengan block mesej sahaja yang akan membuatkan lelaki mengalah.
Persoalannye berapa ramai perempuan block mesej lelaki gatal? Jarang-jarang sahaja perempuan block lelaki gatal sebab perempuan bangga bila ade lelaki yang meminati mereka.
Itu lah perempuan.
*gambar atas sekadar tempelan.
*gambar bawah contoh mesej lelaki bila perempuan tidakmemblock mesej mereka.








*sekadar peringatan

LEHA, JANDA DIROGOL WARGA BANGLA

Tags

Sudah seminggu Kedai Leha Jande tutup, hari ini gua lalu bukak pulak. Gua duduk tempat biasa. Leha terus meluru kat gua ambik order. Raut wajahnya sugul sekali dan tidak bermaya.

"Abang nak order ape?" Suara Leha lemah

"Macam biasa minum teh tarik 1, nasi goreng telur goyang 1, roti canai 1 makan 3 lagi bungkus" gua pesan makanan.

"Jap, mana Leha pergi seminggu ni? Abang terpaksa sarapan kat kedai Ali. Tak sedap! Tawar air dia" gua tak puas hati terus bertanya.

"Abang order air ape kat dia?" Leha pulak tanya gua.

"Air suam je.." gua jawab. Harap2 punch line gua menjadi tapi Leha langsung tak gelak.

"Sebenarnya bang...Leha kena rogol dengan bangla..."

"Apa!!!! Makktoll!!!"

Gua tiba2 naik angin sambil tepuk meja.

"Betul bang...kan ada selalu bangla sarapan juga kat sini tapi dia datang awal dari abang. Tiap hari dia datang...1 hari tu dia makan bayar pakai duit RM100. Padahal cuma RM4.50 je dia makan. Masa Leha nak bagi duit baki dia dah pergi. Leha lari kejar basikal dia. Dia ambik duit Leha bagi tu sambil tersentuh tangan dia...Leha tak sedar ape lepas tu...Leha berada di dalam Hotel yang sama, bilik yang sama. Tetapi, dua harga yang berbeza. Kenapa bayar lebih? Anda boleh mencari hotel ideal anda di trivago. Trivago membandingkan lebih daripada 200 laman web. Anda boleh mencari hotel ideal anda dengan harga terbaik. Hotel? TriVaGo"

Begitulah ceritanya.

Sekian tamat sudah...ha ha ha
#jgnkecamsy
#perutlapor

Cara tanam kangkung

Tags
MG pasti mesti diantara kita beranggapan bahawa menanam sayur kangkung di rumah sesuatu perkara yang susah, pasti anda akan terkejut bahawa sebenarnya ia semudah ABC. Maksud MG takdelah sesusah mana pon.

Dengan bermodalkan beberapa peralatan dan bahan yang berharga kurang RM10 dapat menghasilkan sayur kangkung bernilai RM 20-25. Berbaloi kan?

Bahan/peralatan
1) biji benih kangkung
2) bekas tapis
3) baldi kecil
4) baja cecair
5) air

Cara-caranya
1) Rendam biji benih kangkung 24-35jam dahulu
2) Lepas rendam biji benih masukkan biji benih dalam tapis, isi air dalam baldi cukup2 paras tapis, jangan bagi rendam, kemudian tutup tapis dalam tempoh 2 hari
3) Selepas 2 hari buka penutup dan anda akan nampak biji benih kangkung telah bercambah
4) Pada hari ke 6 dedahkan benih yang bercambah ke matahari (akan nampak akar telah memanjang
5) Pada hari ke 7 baru masukkan baja AB (cecair)
6) Biarkan ia membesar dan boleh tuai ikut kehendak anda

Dengan gambar ini mungkin akan memberikan insperasi kepada anda semua untuk memulakan projek mini tanam kangkung. Sayur kangkung kalau digoreng dengan belacan memang sedap
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...