PENIAGA MELAYU KOLOT RAMPAS TISU, TUTUP PILI AIR APABILA CUSTOMER KEDAI SEBELAH TERGUNA

Zaman tahun 2017 masih ada peniaga berperangai kau kau aku aku. Kebiasaan lokasi kedai sebegini adalah di medan selera yang berkongsi ruang untuk customer makan. Jika ini perangainya dengkinya boleh membahayakan owner kedai yang bersebelahan dengannya. Mungkin bomoh jampi menjampi akan terjadi.

Berikut adalah perkongsian seorang pengguna facebook di wall profilenya.

Rase terkilan dht yaa g mkn mee sup td kat.... (biarlahrahsia) kole brg ni jer...
Kedanye byok pahtu yaa mkn kat ujung skali.. Okeylaa keda yaa mkn tu layan baik tp yg sebeloh die Masya Allah anok yaa nok g basuh tgn baham g ttp teruh ibu paip..dohla kedekut senyuman..Xdan mikir wase sikap org melayu penuh hasad dengki padahal keda same maju... Huuuuuuuu 😭😭😭 #ayarmor buke hr ni extra senyuman yaa bui.. Hehhheehhh


Antara komen friends owner facebook tersebut.

1. Wasenye ambe tahu kdai mane 2 Ayaar Ramlie...bab penoh kena jge g2,ambe g mkn kdai hop pling ujung jge..ank hop kck 2 sloh abik tisu je kat kdai sblh lasung rampas tisu kat tgn ank..kjt pah kite,klau kbo molek2x slh wasenye..siap wak muke lagi,same je toke ngan pekerja dia..huhuhu

2. Boleh doh pikir ya hok mana..sbb kak pernah kene doh ari tu..lepah pada tu kak x g lasung doh kat tu..berat nanang nk suruh org g mkn kat dia bru boleh basuh tgn kat yer..x percaya pada rezeki dri Allah org gini nim ya..fikirkan keuntungan semata2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...