18 Mei, 2011

RAHSIA TUMIT KAKI

http://my.digestrr.com/p/88k8K
 Jom check tumit kaki korang... yang mane satu??? atas @ bwh?? ape rahsia disebalik tumit kaki prempuan??? jeng jeng........................... tanyer r pakwe korng yer... but ari nie nk kongsi petua nak elak tumit pecah..tgk r kt bwhh....---SUMBER SAYANGIZZ.BLOGSPOT---

Petua Mengatasi Kulit Pecah dan Merekah

Petua 1 : Ambil sebiji betik muda atau yang hampir kuning. Potong bahagian kepalanya hingga keluar getahnya. Kemudian sapukan getah betik tadi pada tumit. Amalkan selalu untuk mendapat kesan yang memuaskan.

Petua 2 : Beberapa keping asam gelugur dimasukkan ke dalam baldi yg berisi air suam. Rendamkan kaki anda selama 1/2 jam. Lakukan setiap hari hingga tumit sembuh semula.


Petua 3 : Gosokkan tumit kaki yang merekah pada permukaan simen yang kasar. Lakukan beberapa kali dalam seminggu dan tumit kaki anda tidak akan nampak merekah lagi. Sewaktu menggosok tumit pada simen, jangan terlalu kasar. Gosok perlahan-lahan selama beberapa minit.

Petua 4 : Gosokkan tumit kaki dengan menggunakan belimbing buluh. Kemudian berus tumit kaki dengan berus lembut. Amalkan sebelum mandi