DURIAN CREPE
Bahan-bahan :
20g tepung gandum
20g tepung ubi
10g tepung jagung
10g tepung kastard
1 biji telur
1 sudu teh minyak masak
1 sudu besar gula halus
40ml susu segar@sejat
150ml air
1 sudu teh warna kuning
Cara
1.Campurkan semua bahan dalam mangkuk,sebatikan dan tapis.
2.Lengserkan kuali dengan butter.
3.Ambil sesenduk dan tuang dalam kuali,rata hingga nipis.
4.Masak dengan api kecil.
5.Masak hingga crepe mengering dan x perlu di terbalikkan.
Cara Menggulung
1.Ambil sekeping crepe.
2.Letak filling.
3.Letak isi durian.
4.Gulung crepe dengan melipat kanan dan kiri.
5.Kemudian lipat bahagian atas kebawah dan bahagian bawah keatas.
FILLING
Whiping cream pukul smpai kembang...isi durian mcm biasa.asingkn isi durian dr bijinya..pastu amik kulit n letak cream, letak isi durian, letak cream balik..lipat segi empat.n letak dlm peti ais..da siap