25 Januari, 2017

KERANA SMARTPHONE, TANGAN PEKERJA BANGLA TERSANGUT DALAM LUBANG TANDAS

BANDAR BARU KLANG
24.01.2017 (1319)

SEORANG LELAKI WARGANEGARA ASING LINGKUNGAN 40-AN DILAPORKAN TERSANGKUT TANGAN DI DALAM TANDAS DI SEKOLAH MENENGAH SRI ACMAR, BANDAR BARU KLANG TENGAHARI TADI.

MANGSA DIPERCAYAI CUBA MENDAPATKAN KEMBALI HAND PHONE YANG TERJATUH MENGGUNAKAN TANGAN TETAPI TERSANGKUT SEHINGGA DISEDARI OLEH KAKITANGAN SEKOLAH.

MANGSA YANG MERUPAKAN PEKERJA PENYELENGGARAAN PENDAWAIAN TELEKOMUNIKASI SEDANG MENJALANKAN KERJA-KERJA PENYELENGGARAN DI SEKOLAH BERKENAAN.

MANGSA TERPAKSA DIBERIKAN SEBANYAK EMPAT SUNTIKAN PENENANG APABILA BERTINDAK BERTERIAK DAN TIDAK MEMBERIKAN KERJASAMA SEMASA KERJA MEMECAHKAN LANTAI KONKRIT DILAKUKAN.

LANTAI KONKRIT TANDAS BERKENAAN DIPECAHKAN DAN PAIP DI TINGKAT BAWAH DIPOTONG BAGI MENGELAKKAN RUANG HAMPAGAS YANG AKAN TERUS MEMERANGKAP TANGAN MANGSA.

TANGAN MANGSA BERJAYA DIKELUARKAN SETELAH RUANG ALIRAN UDARA DIWUJUDKAN DENGAN MEMECAHKAN LANTAI KONKRIT DAN DISERAHKAN KEPADA PIHAK AMBULAN SEBELUM DIBERI RAWATAN AWAL DAN DIBAWA KE HOSPITAL TENGKU AMPUAN RAHIMAH UNTUK PEMERIKSAAN LANJUT.

▶JBPM