POST TERBARU

Recent Posts Widget

CARA MEMBUAT IKLAN ADSENSE ATAU NUFFNANG FLOATING DALAM BLOG ANDA DENGAN MUDAH

Jika anda adalah seorang blogger yang berminat untuk menjana duit daripada blog anda, maka anda boleh membuat iklan yang terapung di blog anda sepertu gambar di bawah.


Iklan begini mudah menarik perhatian pembaca seperti iklan yang biasa anda lihat pada apps play store. Iklan ini tidak akan menggangu pembaca yang melawat blog anda kerana ianya kecil dan comel di bawah.

Berikut adalah cara untuk anda membuat iklan terapung di blog anda. Semoga bermanfaat dan anda mampu menjana duit dari usaha ini.

1. Log in terlebih dahulu blog anda di www.blogspot.com

2. Klik button LAYOUT seperti gambar dibawah.


3. Klik button ADD A GADGET si bahagian side bar layout anda seperti gambar di bawah.


4. Pilih HTML/Javascript dan copy paste script di bawah kedalam kolum HTML/javascript anda seperti gambar dibawah.

<div id="cry1"><div style='display:scroll; position:fixed; bottom:5px; left:5px;'><a href="#" onclick="document.getElementById('cry1').style.display = 'none';"><img src="http://3.bp.blogspot.com/-ibcYfr863so/TfeAmFIiARI/AAAAAAAAAqE/uq541mjziYU/s1600/close-button.png" alt="Close" /></a><a href="http://ho.lazada.com.my/SHXwGR" target="_blank"><img border="1" height="" src="https://media.go2speed.org/brand/files/lazada/8540/MYGR4626_728x90.jpg" width="" / /></a></div></div>

5. Selepas paste, anda klik save. Dan cuba view blog anda.. pasti akan muncul iklan yang terapung dalam blog anda. Sila tukarkan line warna biru dengan kode iklan anda sendiri. Selamat mencuba.