KERABU MAKANAN LAUT
BAHAN-BAHAN:
4 ekor udang | direbus
5 ekor sotong | direbus
1/4 biji bawang besar | dihiris
3 biji cili padi | dihiris
1 batang serai | dihiris
1/2 biji tomato | dihiris
1 sudu makan jus limau
1 sudu makan kicap sotong
Garam dan gula secukup rasa
CARA MEMASAK:
1. Hiriskan kesemua bahan hiris halus.
2. Satukan kesemua bahan hiris dan gaulkan rata.
3. Perasakan dengan jus limau, kicap sotong serta garam dan gula secukupnya.
4. Akhir sekali masukkan udang dan sotong kemudian digaul rata.
5. Sedia dihidangkan.
BAHAN-BAHAN:
4 ekor udang | direbus
5 ekor sotong | direbus
1/4 biji bawang besar | dihiris
3 biji cili padi | dihiris
1 batang serai | dihiris
1/2 biji tomato | dihiris
1 sudu makan jus limau
1 sudu makan kicap sotong
Garam dan gula secukup rasa
CARA MEMASAK:
1. Hiriskan kesemua bahan hiris halus.
2. Satukan kesemua bahan hiris dan gaulkan rata.
3. Perasakan dengan jus limau, kicap sotong serta garam dan gula secukupnya.
4. Akhir sekali masukkan udang dan sotong kemudian digaul rata.
5. Sedia dihidangkan.