POST TERBARU

Recent Posts Widget

HOW TO BLOG: CARA MENAMPAL IKLAN PADA POST BLOG UNTUK MENJANA DUIT


Ramai orang yang mula meminati blog kerana blog boleh menjana pendapatan tambahan kepada penulis blog. Blog sememangnya boleh memberikan anda pendapatan beribu ringgit sebulan dengan hanya menulis blog. Kandungan blog yang elok dan bermanfaat pasti akan menarik ramai pembaca seterusnya meningkatkan traffic ke blog.Lebih ramai pembaca atau pelawat ke blog, lebih banya k duit yang anda mampu jana setiap hari.

JENIS IKLAN DI ALAM MAYA

Ada pelbagai jenis iklan yang disediakan kepada penulis blog di alam maya. Yang paling popular pastinya Google Adsense yang menjadi perintis kepada dunia blog untk menjana penadapatan bulanan mereka. Sejak itu, pelbagai jenis platform yang muncul di alam maya untuk memberi peluang kepada panulis blog menjana pendapatan.


Bagi blogger yang tidak mempunyai domain sendiri yang berbayar mungkin agak sukar untuk mendapatkan kepercayaan google adsense untuk memberi access kepada blogger menyiarkan iklan di blognya. Google adsense mempunyai pelbagai syarat yang ketat kepada blogger sebelum diberi kebenaran menyiarkan iklan mereka. Bagaimana pun, anda masih lagi boleh menjana pendapatan dari blog dengan menggunakan platform iklan lain seperti nuffnang, amazon, dan program affiliates yang lain. Anda hanya perlu google sahaja di laman internet.


CARA MENAMPAL IKLAN DI BLOG

1. Log in blogspot anda.

2. Pada dashboard blog anda, klik layout.

3. Klik ADD A GADGET.

4. Pilih HTML/JAVA SCRIPT

5. Paste kod iklan anda didalam kotak HTML/JAVA SCRIPT tersebut.

6. Kod iklan ada boleh didapati dari platform penyedia iklan yang anda sertai seperti dibawah

<a href="http://ho.lazada.com.my/SHXM4v" target="_blank"><img border="0" height="250" src="https://media.go2speed.org/brand/files/lazada/8502/BabyFair_Comic_Affiliates_Coming_250x250.jpg" width="300" / /></a>
SELAMAT MENCUBA MENJANA DUIT DI DALAM BLOG