Kejap Je Daging Tu Empuk, Petua Cepatkan Masakan Daging Dari Chef Thailand

firaz
0
Bagi penggemar masakan berdaging pasti amat mengetahui betapa lamanya untuk merebus daging supaya empuk.

Ada berbagai kaedah yang digunakan oleh tukang masak untuk mempercepatkan daging empuk.

Petua yang terbaru ini adalah di kongsi oleh seorang pengguna facebook. Katanya petua ini diperoleh daripada seorang chef di Thailand.

Cara macam ni yang selalu saya buat time nak masak daging. Nak masak sup daging sup tulang kejap je tak payah lama. Rebus dulu daging tu 20 minit ke 30 minit( Sempatlah kita sediakan bahan2 lain ). Time air tengah mengelegak kuat tu masukkan ketul ais. Kejap je daging tu empuk. Petua ni saya dpt dari tukang masak thai.

Hah, apa lagi tuan puan boleh mencubanya. Boleh jimat berpuluh minit untuk memasak daging kan.

Catat Ulasan

0Ulasan

Catat Ulasan (0)