Kita masih berada dalam bulan Syawal dimana sudah pastinya banyak undangan rumag terbuka yang bakal dikunjungi. Bukan itu sahaja, apabila anda sudah berkunjung ke rumah terbuka rakan dan sanak saudara, pastinya mereka juga akan 4 rumah terbuka dari anda juga kan? Salah satu menu yang akan menjadi kegemaran orang ramai adalah lontong. Jadi, macam mana nak masak lontong supaya dapat menarik selera tetamu yang bakal hadir? Ini resepinya.
RESEPI LONTONG SEDAP!
Kali pertama buat masa hari raya pertama. Dalam keadaan demam panas, syukur ada mak saudara yang sudi tolong kisar rencah sebab tak larat sangat. Kemudian gagahkan diri untuk masak makan ramai-ramai. Alhamdulillah. Cuma tekak orang demam, tak berapa nikmat sangat bila menjamah. Jadi, hari ni buat kembali dan alhamdulillah, puas hati. Cik Fieyza kongsi resipi andai ada yang belum pernah cuba buat.. Resipi ni hasil gabungan daripada beberapa resipi.
RESEPI LONTONG SEDAP!
Kali pertama buat masa hari raya pertama. Dalam keadaan demam panas, syukur ada mak saudara yang sudi tolong kisar rencah sebab tak larat sangat. Kemudian gagahkan diri untuk masak makan ramai-ramai. Alhamdulillah. Cuma tekak orang demam, tak berapa nikmat sangat bila menjamah. Jadi, hari ni buat kembali dan alhamdulillah, puas hati. Cik Fieyza kongsi resipi andai ada yang belum pernah cuba buat.. Resipi ni hasil gabungan daripada beberapa resipi.
Baca Cara Membuat Lontong Kaw Johor Disini.