05 Oktober, 2016

TEKNIK KEMUTAN DI MALAM PERTAMA YANG PERLU DIAMALKAN

SENAMAN kemutan dilakukan dengan mencengkam otot pembukaan lubang kencing dan dubur atau mencengkam otot lantai pelvis. Dalam erti katalain, ia seperti menahan kencing atau membuang air besar.

Senaman ini jarang dilakukan secara sengaja dan jika dilakukan, kebiasaannya dalam keadaan tertentu saja. Jika dilakukan sama ada oleh lelaki atau wanita, mereka berasa kurang selesa.

senaman_kemutan

Lelaki akan terasa dubur seperti tersekat dan jika membuang air besar akan terasa seperti sembelit. Jika menghidap buasir, ia lebih menyakitkan.

Bagi wanita, mereka akan rasa terangsang pula, terutama jika kedua-dua paha dirapatkan. Tetapi, jika paha direnggangkan sedikit mungkin rasa terangsang itu kurang atau tiada.

Amalan mengemut ini ada kebaikannya. Bagi lelaki, kemutan dapat membina otot benteng pangkal zakar dan memadatkan pangkal zakar serta menolak pengaliran darah ke hujung zakar menjadikannya lebih padat dan besar.

Bagi wanita pula, ia boleh menyempitkan pembukaan faraj supaya angin tidak keluar masuk ketika wanita berkenaan bergerak sewaktumelakukan persetubuhan.

Apa yang pasti, senaman kemut dapat membantu melangsingkanotot kemutan dan mengeratkan hubungan silaturahim dengan pasangan. Malah, hubungan seksual menjadi lebih seronok dan lebih merangsangkan.

Senaman kemutan tidak dapat menjadikan zakar lebih panjang atau besar seperti yang dipaparkan dalam internet yang menjual kaedah membesarkan zakar dengan cara senaman kemutan kononnya ia amalan orang Arab.

Ada kaedah yang membahayakan seperti ‘Jelquing’ atau menarik zakar yang lembik dengan alat’roller’ yang dilakukan secara kasar. Ia boleh merosakkan struktur zakar! Hanya kaedah penarikan tisu secara beransur ansur atau ‘controlled tisue extension’menggunakan alat andropenis dapat membantu proses pembesaran zakar lelakisecara kekal.

Jangan terpedaya dengan iklan yang memaparkan pelbagai teknik pembesaran zakar. Lelaki yang mahu membesarkan zakar perlu tahu bahawazakar itu elastik. Ia boleh membesar dalam keadaan terangsang dan mengecil jikadalam keadaan biasa.

Jadi, tidak hairan jika alat pam vakum dan alat penarik tanpa kawalan membesar dan memanjangkan zakar tetapi pembesaran ini tidakkekal. Apabila alat berkenaan tidak digunakan mengikut jadual, tumbesaran yangberlaku akan merosot dan zakar akan kelihatan seperti biasa.

Selamat mengemut!