Pelbagai Resepi Mudah Ayam Madu Menggunakan Air Fryer Menjimatkan Masa

BLogTips
0

Saya boleh membantu anda dengan memberikan beberapa resepi kepak ayam manis dan pedas menggunakan air fryer. Berikut adalah beberapa pilihan yang anda boleh cuba:

 


       **Resepi Kepak Ayam Madu Guna Air Fryer Sedapnya Menjilat Jari**: Anda hanya perlu gaul kepak ayam dengan perencah bihun goreng adabi, madu dan minyak kelapa swit carotino, kemudian masak menggunakan air fryer pada suhu 200°C selama 20 minit.

       **Resepi Ayam Madu Merah BBQ**: Anda perlu perap ayam dengan madu, sos tiram, sos kicap pekat, sos kicap, gula, bawang putih, halia, lada putih, serbuk lima rempah cina dan sos merah. Kemudian bakar menggunakan air fryer pada suhu 180°C selama 15 minit. Pastikan ayam jangan bertindan atau berlipat supaya masak sekata. Pada 5 minit terakhir, balikkan ayam dan sambung masak. Masak lebihan sos perapan bersama sedikit air, kacau sampai pekat dan tutup api. Sapu sos pada permukaan ayam.

       **Resepi Ayam Masak Kicap Butter**: Anda perlu gaul ayam dengan bawang merah, bawang holland, bawang putih, halia, cili padi, cili merah besar, kicap pedas Mahrusi, kicap soya cair, unsalted butter, carrot dan air. Kemudian masuk dalam air fryer dan bakar pada suhu 200°C selama 20 hingga 25 minit. Selepas 10 minit, kalau ayam dah garing, terbalikkan ayam supaya kedua-dua belah masak sekata.

Semoga anda dapat menikmati resepi-resepi ini! 😋

Catat Ulasan

0Ulasan

Catat Ulasan (0)